Expo 2020 Dubai

U skladu sa Odlukom o obrazovanju Organizacionog odbora za učešće Crne Gore na Svjetskoj izložbi ‘’EXPO 2020 Dubai’’, Ministarstvo ekonomskog razvoja raspisalo je Javni poziv za kandidovanje proizvoda za prodaju u Paviljonu Crne Gore na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai.

Rok za prijavu kandidata je 10. jul 2021. godine.

Javni Poziv za kandidovanje proizvoda za EXPO 2020 Dubai objavljen je na linku: https://www.gov.me/clanak/javni-poziv-za-kandidivanje-prozivoda-za-prodaju-u-paviljonu-crne-gore-na-svjetskoj-izlozbi-expo-2020-dubai

Svjetska izložba ili Expo predstavlja najznačajniju međunarodnu izložbu koja se od 1851. godine svake pete godine organizuje u izabranoj zemlji, odnosno gradu domaćinu. Zemlje učesnice, na inovativan i kreativan način predstavljaju ideje, iskustva i najbolje prakse na temu predmetnog Expo-a. Naredna Svjetska izložba će se održati u Dubaiju u periodu od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine, pod krovnom temom „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“ koja obuhvata tri podteme: MogućnostMobilnost i Održivost.

Tokom šest mjeseci trajanja izložbe organizatori očekuju 25 miliona posjeta.

Paviljon Crne Gore

Paviljon Crne Gore ima galerijski prostor veličine 200 m2 u kojem će biti postavljena izložba pod nazivom „Blagosloveni prirodom“. Izložba sadrži elemente arhitekture i dizajna koji izražavaju i valorizuju vrijednosti i specifičnosti podneblja Crne Gore. U okviru izložbenog prostora nalaziće se komercijalni prostor u kojem će posjetioci moći da kupe reprezentativne proizvode iz Crne Gore.

Cilj je da na inovativan način prikažemo našu zemlju kao kreativnu, otvorenu, zemlju ideja spremnu za saradnju, stoga je ovaj poziv upućen svim preduzetnicima, stvaraocima, start-upovima, organizacijama i drugim privrednim subjektima koji kroz kreativni izraz iz oblasti dizajna suvenira, tekstila, umjetničkih radova malog formata, prehrambrenih i kozmetičkih proizvoda valorizuju potencijale, ljepote i specifičnosti Crne Gore.

Svi zainteresovani za učešće na EXPO 2020 Dubai se o pojedinostima vezanim za uslove i način prijave mogu informisati putem OVOG linka.